مطالعات باستان‌شناسي در تمامي شهرهاي استان کرمان آغاز مي‌شود

يک کارشناس باستان‌شناسي در گفت‌وگو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود:‌ در راستاي اجراي برنامه پيشنهادي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به منظور تهيه نقشه باستان‌شناسي کشور، با همکاري باستان‌‌شناسان استان کرمان و سازمان ميراث فرهنگي در طول يکي دو ماه آينده عمليات بررسي و شناسايي باستان‌شناسي در تمامي بخش‌هاي شهرستان‌هاي استان کرمان آغاز مي‌شود.

رضا رياحيان در ادامه خاطرنشان کرد: از مهم‌ترين شهرستان‌هاي استان براي اجراي اين طرح ملي مي‌توان به شهرستان‌هاي کرمان، راور، منوجان، کهنوج، کوه بنان، بافت، بخش‌هايي از جيرفت و رودبار اشاره کرد.

اين باستان‌شناس با اشاره به اين که تاکنون بالغ بر 6 فصل کاوش در منطقه جيرفت انجام شده اظهار داشت: در صورت تامين به موقع اعتبارات و ورود مجيدزاده باستان‌شناس متخصص اين منطقه به داخل کشور عمليات فصل 7 کاوش در اين محوطه باستاني آغاز مي‌شود.

وي با بيان اين که در سال 80 عمليات بررسي و شناسايي بخش‌هايي از شهرستان‌هاي بافت، بردسير و رفسنجان انجام شده بود تصريح کرد: بر اساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته از آبان ماه سال جاري عمليات بررسي و شناسايي منطقه راور نيز آغاز خواهد شد.

اين کارشناس باستان‌شناسي ادامه داد: با نزديک شدن به روزهاي پاياني سال پيش‌بيني مي‌شود در ماه‌هاي دي و بهمن سال جاري، عمليات بررسي و شناسايي دو منطقه از مناطق گرمسير استان کرمان يعني رودبار و کهنوج آغاز شود.

نام کرمان از نام يکي از ده شاخه اصلي پارسيان که به جنوب ايران آمدند گرفته شده است. پاسارگادي، ‌مارافي کرماني، ماسبي، پانتيالي، دروسي، دابي، مردي، دروبيکي و ساگارتي از شاخه‌هاي اصلي پارسيان به شمار مي‌رفتند.
کرمان در زمان هخامنشيان بخشي از شهرب (ساتراپي) فارس به شمار مي‌رفت. از شهرهاي کهن اين سامان مي‌توان به سيرجان(شيرگان باستان)، بردسير (به اردشير باستان)، گُواشير (کرمان امروزي)، فهرج (پهره باستان) و ارگ بم نرمان شير راين و جيرفت اشاره کرد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387073055